Колкото по-бързо забравим зa вчерашната лидерска среща, толкова по-добре, каза лидерът

...
Колкото по-бързо забравим зa вчерашната лидерска среща, толкова по-добре, каза лидерът
Коментари Харесай

Бойко Борисов обяви Васил Терзиев за разделителна линия с ПП-ДБ

" Колкото по-бързо забравим зa вчерашната лидерска среща, толкоз по-добре ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в коридорите на Народното събрание в сряда. Според него срещата не е произвела нищо, с изключение на " нова разграничителна линия " с ПП-ДБ, която била " помпозната демонстрация за издигане на кандидат-кмет на София ". Преди ден обединението издигна предприемача Васил Терзиев за кмет на столицата.

" Все отново аз съм човек, който не обича да изнася неща от кухнята, само че няколко тематики желая да засегна, които съгласно мен са значими ", добави водачът на ГЕРБ и стартира да изброява останалите неща, от които бил неудовлетворен.

" Асен Василев пристигна (на лидерската среща), пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка. Нито тематика по управническа стратегия, защото бюджетът е отражение на управническата стратегия ", сподели Борисов.

През последните дни водачът на ГЕРБ упорства за влизане в официална коалиция с ПП-ДБ, като разнообразни хора от неговата партия свързват това с предоговаряне на сегашната управническа конструкция. Ключови кадрови въпроси са свързани с назначението на регионалните шефове и изборите за членове на регулаторите, както и за връзките на ГЕРБ с Движение за права и свободи.

Депутатът от ГЕРБ Георг Геориев разгласи, че при сключването на съдружно съглашение, би трябвало да се контракти, че ГЕРБ ще реди кабинета, в случай че се стигне до ротацията след 8 месеца.

Политическа партия обаче срещу подписването на публично съдружно съглашение с ГЕРБ, като оферират на този стадий само усилване на разговора, а Демократична България позволява подписването на " механизъм " за взимане на решения. Така се стигна до решението водачите на ПП-ДБ и ГЕРБ да се срещат всеки вторник.

Бойко Борисов не загатна в сряда съвсем нищо обвързвано с кадруването във властта, а подлага на критика ПП-ДБ са това, че заобикалят да приказват по значимите въпроси и издигат собствен претендент за кмет на София.

" Нито тематика обвързвана с Украйна, пакетите от военна помощ - нищо от това, което обществото чака и несъмнено, наводненията - какви ограничения, какъв брой пари, къде са стигнали, по кое време хората от Северозапада ще видят резултати от дейностите на държавното управление ", сподели водачът на ГЕРБ.

В отговор на изказванието, че ГЕРБ в действителност имат хора в държавното управление, Борисов отговори: " Казват, че сме имали 10 заместник-министри. Аз им споделих, че в случай че желаят да ги уволнят. Десет да са наши от всичките министри и заместник… Е, и? ", сподели той.

Борисов засегна и тематиката за " Възраждане " поради обвиняванията към ГЕРБ, че влиза в плаващи обединения с тази партия, а Борисов избира да не подлага на критика Костадин Костадинов за държанието му.

" Категорично съдя тяхното държание, обвързвано с експанзията, инакомислещите, провокацията и езика на омразата ", сподели Борисов.

Според него тематиката " ГЕРБ - Възраждане " не съществувала. " Ние сме срещу това, което се случва във Варна, в София, изключително експанзията, побоищата - това не може да е по този начин ", сподели Борисов.

ГЕРБ употребява гласовете на Движение за права и свободи и “Възраждане “ при гласуването на процедурите за бързо избиране на хора в управлението на Българска народна банка и Сметната палата. Преди това ГЕРБ поддържа плана на " Възраждане " за обособяване на следствието от прокуратурата, употребявайки противоконституционна процедура.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР